© 2017 by Blab.

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Ridaaja's Donna Svea:n tarina! varsominen osa 1

September 23, 2017

Oli heinäkuun 3 päivä kun tämä tarina sai alkunsa. Ahkerasti oltiin käyty katsomassa tamma Sunshine Girliä "Hani", kun lasketusta ajasta oli kulunut jo viikko. Hani oli näyttänyt jo kuukauden siltä että olisi valmis varsomaan. Ei kuitenkaan tyypillisesti mitään vahatippoja näkynyt.. Tallin omistaja oli käynyt viiden aikaan aamulla vilkaisemassa laitumella tammaa, kaikki näytti aivan tavalliselta. Tammaporukka mutusti ruohoa normaaliin tahtiin.

 

Klo. 6.30 tallinomistaja katsoi ikkunasta ulos ja sai pari kertaa hierasta silmiään uudestaan. Siellä seisoi varsa joka oli jo emän nisällä syömässä. Aivan hurjaa, ei mitään merkkejä, levottomuutta mikä olisi viitannut siihen että nyt syntyisi. Hevonen kylläkin eläimenä haluaa varsoa rauhassa muiden katseilta piilossa, mutta kuitenkin näinkin nopeasti ja huomaamattomasti varsominen voi tapahtua. Onneksi kaikki meni hyvin!

 

Varsominen oli tapahtunut hyvinkin nopeasti ja varsa oli erittäin vahva yksilö. Hani varsoi ulkona pellolla kesäsateella, mikäs sen parempi:) Nimen varsa sai syntymäpaikan perusteella. Pelto jolle varsa syntyi on nimeltään "Sveas åker". Ridaajan hevonen kun on kyseessä ja isä on Don Larino niin siitä syntyi yhdistelmä Ridaaja's Donna Svea.

 

Tässä muutamia kuvia juuri syntyneestä pienestä tammavarsa Sveasta! Svean tarnina jatkuu.. lisää tulossa!:)

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags