© 2017 by Blab.

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Ratsutarvike Ridaajan uusi sponsori ratsastaja Sara Lehtilä esittelyssä :)

May 21, 2018

Heippa kaikille! Olen Sara Lehtilä, 24- vuotias kouluratsastaja sekä pian oikeustieteen maisteri. Kuvailen itseäni usein ”ammattiratsastajana, jonka sivuharrastus on juridiikan opiskelu” ja tämä kertookin intohimoni painopisteestä.

Aloitin ratsastamisen 6- vuotiaana ja 12- vuotiaana taisin ensimmäisen kerran sanoa, että minusta tulee maailmanmestari ratsastuksessa jonain päivänä. Pidemmän tähtäimen tavoitteeni tänä päivänä onkin ratsastaa olympialaisissa, tehdä kansainvälistä kilpailu-uraa ja haluan myös päästä ratsastamaan nuorten hevosten MM- kilpailuihin. Nuoret hevoset ovat erityisen lähellä sydäntäni mutta haluan ehdottomasti edetä myös grand prix- luokkiin asti.

Syy miksi olen niin viehättynyt kouluratsastuksesta ja en kyllästy siihen koskaan on se tunne, kun koen, että hevonen ikään kuin tanssii kanssani, täydellinen keveys, eleganssi ja harmonia. Se on minulle flow- tila, ja tavoittelen sitä joka päivä satulassa istuessani. Olenkin hyvin fiilis- pohjainen ratsastaja ja luotan tunteeseen. Haluan, että ratsastus näyttää ulospäin kauniilta ja lumoavalta. Syy miksi rakastan myös kilpailemista niin paljon, on se, että haluan näyttää tuomareille, miten olemme täydellisen yhtä hevosen kanssa ja tarjota samalla elämyksen myös katsojille, minkä katsomisesta nauttia. Sanonkin aina, että satulassa istuessani uppoudun omaan kuplaan, unohdan kaiken muun ja tavoittelen saumatonta yhteistyötä hevosen kanssa. Kouluratsastus taitolajina, hevosen liikkeiden anatomia sekä yhteistyö ison eläimen kanssa ovat sellaisia asioita, joista minulla on loputon tiedonjano oppia lisää. Niin sanottu ”happy athelete”- filosofia on myös kantava periaatteeni kaikessa toiminnassa hevosten kanssa, uskon vahvasti siihen, että hevonen antaa itsestään ratkaisevan paikan tullen kaikkensa ratsastajalle, kun se on saanut aina kannustavaa ja oikeudenmukaista kohtelua kanssani.

”Pääleirini” tällä hetkellä on Boen kartanon talli Porvoossa, missä suurin osa ratsastettavista hevosistani asuu sekä treenaan valmentajani Stella Hagelstamin kanssa. Minulla on yksi oma nuori hevonen, 5-vuotias Rigoletta, jolle minulla on suuret odotukset tulevaisuutta varten, siinä on kaikki ominaisuudet, mitä hevoselta toivon. Tämän lisäksi ratsastan valmentajani nuoria hevosia sekä asiakkaiden omistamia, valmennan lisäksi aina ehtiessäni, sillä pidän myös siitä touhusta. En malta odottaa, että kisakausi 2018 pääsee starttaamaan täysillä! Tämän kauden pääkilpailuni ovat Suomen kilpailuista ikäkausi cup- kilpailut, nuorten hevosten festivaalit sekä laatuarvostelu, ja kuka tietää josko laiva veisi myös kansainvälisiin kilpailuihin jollakin nuorella hevosellani jo tänä vuonna.. Onkin mahtavaa, että olen saanut taustajoukoikseni myös Ratsutarvike Ridaajan tälle kaudelle, jota edustan ylpeänä ja kunnialla! Näin minulla on taas yksi vahva tukijalka matkalla kohti tavoitteisiini!

Tulen seuraavien kuukausien aikana jakamaan fiiliksiäni, oivalluksia ja oikeastaan kaikkea, mikä liittyy tavalla tai toisella ratsastukseen. Toivottavasti voin toimia eräänlaisena inspiraation lähteenä mahdollisimman monelle niin jokapäiväiseen treeniin kuin itse kilpailukoitoksiin!

Treeni- ilolla ja kilpailuja odotellen, Sara

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square